Köszöntötték az újságíró-pályázat győzteseit

Díjkiosztó ünnepség a Kárpátalja szerkesztőségében

2005. július 29., 10:00 , 237. szám

A lapunk szerkesztőségében múlt csütörtökön rendezett meghitt találkozón a Kárpátalja által ez év tavaszán meghirdetett újságíró-pályázat díjazottjait köszöntötték.

Mint arról a szakértői zsűri tájékoztatása nyomán korábban már beszámoltunk, a pályázatra számos színvonalas írás érkezett Kárpátalja majd minden nagyobb településéről Ungvártól Viskig. Külön öröm volt számunkra, hogy a szerzők többsége a diákság köréből került ki, hiszen a pályázat egyik célja éppen az volt, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését az újságírás iránt.

A beregszászi eseményen megjelent három díjazottat Riskó György, a Kárpátalja megbízott főszerkesztője fogadta és köszöntötte. A főszerkesztő megelégedéssel szólt a beérkezett pályamunkák színvonaláról, majd további sok sikert kívánva a győzteseknek hangsúlyozta, hogy az általa vezetett kiadvány a jövőben is számít a fiatalok írásaira.

A pályázat győzteseinek járó pénzjutalmat a kígyósi Túri Gréta (I. helyezett), a Beregszászi Bethlen Gábor Gimnázium (BMG) 8. osztályos diákja, az ungvári Szabó Katalin (II. helyezett), az Ungvári Nemzeti Egyetem 3. évfolyamos magyar szakos hallgatója, valamint a beregszászi Kovács Klára (III. helyezett), a BMG idén végzős diákja vehette át.

Köszöntőjében Milován Sándor, a KMKSZ alelnöke, a Kárpátalja szerkesztőbizottságának tagja a nyerteseknek gratulálva reményének adott hangot, hogy a tehetséget, amelyről tanúbizonyságot tettek pályaműveikkel, tanulmányaik végeztével újságíróként kamatoztatják majd. A továbbiakban a KMKSZ alelnöke az újságírók, a médiában dolgozók felelősségére figyelmeztetett, rámutatva, hogy nap mint nap mekkora kárt okoz e téren a felelőtlenség, az igazi emberi értékek hiányának felismerése. Mint kifejtette, a Kárpátalja ezért törekszik mindenkor a tájékoztatás mellett az értékközvetítésre is, s a felelősségét e téren csak növeli, hogy lapunk heti közel 16 ezres példányszámával Kárpátalja legnagyobb magyar nyelvű sajtókiadványa, s a lényegesen nagyobb publikum számára íródó ukrán nyelvű kiadványokat tekintve is a harmadik helyen áll.

Az esemény további részében az ünnepeltek megismerkedhettek a Kárpátalja szerkesztőségének tagjaival és munkájukkal.