Kinevezték Kárpátalja új kormányzóját, Oleg Havasit

2005. október 14., 10:00 , 248. szám

Viktor Juscsenko ukrán elnök rendeletével múlt pénteken a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal elnökévé nevezte ki Oleg Havasit, aki korábban a megye kormányzójának első helyettesi tisztét töltötte be, Viktor Baloga miniszteri kinevezését követően pedig megbízott kormányzóként tevékenykedett.

Oleg Havasi Munkácson született 1958-ban, s az Ungvári Állami Egyetem matematika szakán szerzett diplomát. Ezután, 1976-tól, hosszú ideig dolgozott az oktatásügyben, elsősorban tanárként, iskolaigazgatóként, de egy időben (1999-2000) a megyei oktatásügyi és tudományos főosztályt is irányította. 2001-ben kinevezték a Nagyszőlősi Járási Állami Közigazgatási Hivatal élére, később a munkácsi polgármesteri hivatalban is dolgozott.

Oleg Havasi ma az oktatásügy érdemes dolgozója, a kárpátaljai megyei tanács képviselője, a Régiók és Rend Pártja megyei szervezetének vezetője, a Mi Ukrajnánk tömörülés regionális választási stábjának helyettes vezetője.

Oleg Havasi nős, egy felnőtt fia van.

Az első hírekből ítélve, az újdonsült kormányzó mindenekelőtt a korrupció ellen kíván fellépni, s új munkahelyeket szándékozik létrehozni a régióban.

Mint kifejtette, úgy tervezi, hogy elődje, Viktor Baloga politikáját viszi tovább: "Folytatni fogom a munkát, amelyet Viktor Ivanoviccsal (Balogával - a szerk.) együtt végeztünk".

Mint emlékezetes, Viktor Juscsenko államfő szeptember 27-én felmentette tisztéből Viktor Balogát, Kárpátalja addigi kormányzóját, miután előzőleg a rendkívüli helyzetek minisztériumának élére nevezte ki a kárpátaljai politikust. (korrespondent.net/ua-reporter.com/pravda.com.ua)