34. a "KMKSZ" UMP a megyei (zöld) szavazólapon

A szavazólapok színei

2006. március 10., 09:00 , 269. szám

Korábban közöltük, milyen sorrendben lesznek feltüntetve a megyei, a járási és a városi szintű szavazólapokon a választásokon induló bejegyzett pártok. A megyei lista sorsolása során azonban megsértették a az eljárás menetét, így az akkor kialakult végeredmény még nem volt véglegesnek tekinthető. Mára eldőlt, hogy a megyei tanácsi választásokon induló 39 párt közül a "KMKSZ" Ukrajnai Magyar Párt a 34. sorszám alatt lesz feltüntetve a szavazólapokon.

Változás történt a rahói városi listán is, ahol kiderült, egy párt neve kétszer is szerepelt a listán. Ennek következtében a "KMKSZ" UMP a korábbi 13-as helyett a 12-es sorszámot kapta a választásokon induló 15 párt közül.

A Központi Választási Bizottság döntése értelmében a szavazólapok színei a következők lesznek: a parlamenti választásokon lila, a megyei tanácsi választásokon zöld, a járási tanácsi választásokon rózsaszín, a polgármester-választásokon sárga, a községi tanácsi választásokon fehér, a városi tanácsi választásokon égszínkék színű szavazólapokat kapnak kézhez a választók.

B. J.