KMEDT-közgyűlés

2006. december 15., 09:00 , 309. szám

December 9-én, szombaton Nagydobronyban, a Református ,,Irgalmas Samaritánus" Egészségügyi Gyermekotthonban tartotta évzáró közgyűlését a Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társasága (KMEDT).

Dr. Csík Adalbert Ferencnek, a KMEDT elnökének rövid köszöntőjét követően Gulácsy Lajos nyugalmazott református püspök beszélt az adventi időszak jelentőségéről, a karácsony és Jézus születésének várásáról. Elnöki beszámolójában dr. Csík Adalbert Ferenc szólt a Magyar Egészségügyi Társaság keretein belül működő, jelenleg 112 tagot tömörítő kárpátaljai tagozat 2006-os évi tevékenységéről és gazdálkodásáról, majd rövid tájékoztatók hangzottak el azokról a rendezvényekről, amelyeken a KMEDT tagjai részt vettek.

A Magyar Orvosok, Gyógyszerészek és Ápolók VI., debreceni világtalálkozójáról dr. Ljách Erzsébet, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Szegeden rendezett 54. Nagygyűléséről dr. Guti Zsuzsanna, és az ugyancsak Szegeden lebonyolításra kerülő Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság 53. Nagygyűléséről dr. Jakab Lajos számolt be.

A közgyűlésen megalakult a KMEDT ifjúsági szakcsoportja, melynek vezetőjévé Koválszki Erzsébetet, az Ungvári Nemzeti Egyetem orvosi karának negyedéves orvostanhallgatóját választották. Köszöntötték a Társaság néhány, idén jubiláló tagját, így dr. Csík Adalbert Ferencet, dr. Sütő Mihályt, dr. Ljách Lászlót és dr. Majorossy Györgyöt.

A közgyűlés után Katkó László, a gyermekotthon vezetője mutatta be a jelenleg 67 leánygyermeknek otthont adó intézményt, majd a gyerekek rövid műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

(tamási)