A fődíj egy pannonhalmi út

Pályázat a karácsfalvai líceumban

2007. január 5., 09:00 , 312. szám

A Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceumban a közelmúltban pályázatot hirdettek, ahol a diákoknak gyakorlati képességeiket kellett megmutatniuk különböző, a karácsonnyal kapcsolatos előadásokkal. A legjobbnak bizonyulók jutalmul egy februárban sorra kerülő pannonhalmi úton vehetnek majd részt.

Létszámtól függően kis- és nagycsoportban, négy kategóriában nyílt alkalom a bizonyításra: plakátfestés, ének, kántálás, színdarab. A versenyszellemet és a nagy érdeklődést mutatja, hogy mind az 53 itt tanuló diák részt vett a pályázaton. Az elsősök kántálással, a másodikosok vegyes előadással (plakátfestés és ének) mutatkoztak be. Nagy tetszést aratott a harmadikosok előadása: égő gyertyákkal kezükben verses-zenés műsort adtak elő. A rendezvény végén jutalmul minden diák üdvözlőlapot és egy csomag szaloncukrot kapott.

A tanárokból és katolikus atyákból álló zsűri döntése értelmében februárban a legjobbnak bizonyult Petrás László, Pák Diana, Marozsán Henrietta (mindhárman III. évfolyamosok), valamint Varjú Zoltán és Papp Krisztina (II. évfolyam) utazhat Pannonhalmára.

-fzs-