Szalóka: Újabb zászlót kapott a falu

2007. március 30., 10:00 , 324. szám

Az ungvári járási Szalókának rövid időn belül a harmadik, az előzőekre semmiben sem hasonlító történelmi címerrel díszített zászlót adtak át ünnepélyesen az elmúlt vasárnap.

Az ünnepi falugyűlésen Bíró Sándor polgármester köszöntötte a vendégeket és a megjelenteket. Mackó István, az Ungvári Járási Tanács elnökhelyettese elmondta, hogy a két helybéli képviselőnek és a KMKSZ-frakciónak köszönhetően a tanács 43 000 hrivnyával támogatta a helyi óvoda újraindítását, illetve képviselői indítványnak köszönhetően a szalókai, nehezen járható bekötőút felújítását, valamint a község területén az életveszélyessé vált villanyoszlopok cseréjét is támogatja majd. Szanyi Béla, az UMDSZ Ungvári Járási Szervezetének ügyvezető alelnöke átadta a falu újabb címerrel ékesített történelmi zászlaját, majd felolvasta az UMDSZ adományozó levelét. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy az UMDSZ a Szülőföld Alaptól kapott támogatásból 50 000 forintot fizet ki Molnár Zsolt magyarországi címerkészítő mesternek egy-egy kárpátaljai település címerének és zászlajának megtervezéséért és elkészítéséért.

A polgármester ezt követően beszámolt az elmúlt évben végzett munkáról, a községháza épületének és környezetének rendbehozataláról, a Tisza-töltés magasításáról, a helyi óvoda megnyitásáról, a temető lekaszálásáról, a szemételszállítás megszervezéséről és a község külföldi kapcsolatainak szervezéséről. Dr. Soós Kálmán járási képviselő a település és a kárpátaljai magyarság sorsát közvetlenül és közvetve befolyásoló tényezőkről beszélt, Kovács Béla, az Ungvári Járási Közigazgatás első elnökhelyettese a település távlati fejlődési lehetőségeiről szólt.

Végül a Nagyné Fekete Zsuzsanna vezette Szalókai Református Énekkar és a Szalókai Műkedvelő Együttes mutatott be rövid műsort. Az ünnepi falugyűlés táncmulatsággal zárult.

Badó Zsolt