Újabb sátortábor

2007. augusztus 17., 10:00 , 344. szám

Sátortábort állítottak fel Julija Timosenko ellenzéki vezető hívei Kijev központjában vasárnap, tiltakozva amiatt, hogy a központi választási bizottság formai hibára hivatkozva előző nap megtagadta a tömörülés jelöltjeinek regisztrálását a szeptember 30-i előrehozott parlamenti választásokra.

A központi választási bizottság szombaton elutasította a tömörülés jelöltjeinek regisztrálását arra hivatkozva, hogy azok elmulasztották kitölteni a jelentkezési űrlapnak azt a rovatát, amelyben a lakcímét kell megadnia a jelentkezőnek. Timosenko Tömbje (BJUT) támogatást kapott a Juscsenko-féle Mi Ukrajnánk - Népi Önvédelem nevű választási tömörüléstől, amely tiltakozott a regisztráció megtagadása miatt, és sürgette a választási bizottságot, hogy vizsgálja felül a döntést.

A BJUT bírósághoz fordult az ügyben, amely keddi határozatával kötelezte a központi választási bizottságot, hogy legkésőbb szerdán, azaz lapzártánkkal egy időben, ismét vizsgálja meg a jelöltek bejegyzésének kérdését. (Kárpátalja/MTI/korrespondent.net)