Főiskolai diáknapok

2008. április 11., 10:00 , 378. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hallgatói Önkormányzata (HÖK) április 2-4. között megszervezte az ún. Diánapokat, melynek változatos, érdekességekben és szórakozásban bővelkedő programjai során egyaránt jól érezte magát tanár és diák.

A sportért rajongók örömére a HÖK-ösök elsőként a Beregszászi 4. Sz. Kossuth Lajos Középiskolában szerveztek sportrendezvényt. Nem is akármilyet! A főiskola fennállása óta ugyanis különféle sportágakban rendre megmérkőznek egymással a tanárok és a diákok. Ezen alkalmakkor általában a tanárok viszik el a pálmát, de a hallgatóság mindig kész a visszavágásra. Most röplabdamérkőzésben dőlhetett el, ki a jobb. Fortuna ezúttal ismét a tanárok mellé állt, így bizonyítva a diákoknak, hogy nemcsak a tantárgyakban, hanem a sportban is van még mit tanulniuk. A mérkőzést követően a szervezők a beregszászi dombvidékre szerveztek éjszakai túrát.

Másnap a főiskola Esztergom termében került sor A főiskola hangja vetélkedőre, melyen minden megmérettetésre jelentkező megcsillogtathatta megasztáros énjét. A rendezvényt Séra Magdolna, a HÖK elnöke nyitotta meg, köszöntve a megjelenteket. A Hallgatói Önkormányzat kapcsán szólt arról, hogy a szervezet megalakulásától kezdve egyik elsődleges feladatául tűzte ki a hagyományőrzést, hagyományteremtést. Ennek legújabb bizonyítéka a most zajló, első alkalommal megrendezésre került Diáknapok, melyet a jövőben is szeretnének folytatni.

A rendezvényt vezető Holozsi Imre és Molnár Anita ezután bemutatta a zsűri tagjait - a történelem tanszék képviseletében Rácz Béla zsűrielnököt, a földrajz tanszék képviseletében Molnár D. Istvánt, a HÖK képviseletében Császár Istvánt, a közönség képviseletében pedig Pálfi Erikát -, majd kezdetét vette a két fordulóban zajló vetélkedő. Nyolc ifjú énektehetség adott elő színvonalas produkciókat, melyek között egyaránt megtalálható volt a modern és az egyházi ének. A zsűri döntése értelmében a következő eredmények születtek: 1. Túri Gréta, 2. Szoboszlai Nelli, 3. Laczkó Éva. Ajándékuk oklevél és pénzjutalom volt. A közönség különdíját pedig Dóka Róbert kapta.

Nagy sikert aratott még az érdeklődők körében az aznap estére szervezett diszkó, valamint a másnap sorra kerülő kárpátaljai körút. A rendezvényen meghívott vendégként részt vettek Kecskemét és Nagykőrös főiskoláinak hallgatói önkormányzati képviselői is.

-halász-