Késnek a kifizetések, mert hiánypótlást kér az Unió Alapítvány

2008. május 23., 10:00 , 384. szám

A KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének közgyűlésén felvetődött a kérdés: az Unió Alapítványnál kapcsolattartási támogatást pályázóktól most miért kérik a személyi igazolványuk másolatát és az adóazonosító számukat? A kérdést továbbítottuk Dupka Györgynek, az Unió Alapítvány elnökének.

- Az ukrán kereskedelmi bankok hivatkozással az ukrán banktörvény előírásaira csak abban az esetben vállalják a támogatás összegének az átutalását, ha mi megadjuk a nyertes pályázó személyi igazolványának számát, a nevét és lakcímét, valamint az adóazonosító kódját. Ez nem jelenti azt, hogy a pályázónak később ez után az összeg után adót kellene fizetnie, mert az alapítvány szerződést kötött, hogy a kifizetett pénzt ne terhelje semmilyen adó vagy banki levonás. Ezt az alapítvány állja.

Mi akkor kerültünk szembe ezzel a problémával, amikor az első átutalást előkészítettük. Amikor a Miniszterelnöki Hivatalban összeállították az adatlapot, nem gondoltak erre a problémára. A korábban beadott, még hiányos kérelmek esetében valóban most kérjük az említett adatokat, ezért azok a kifizetések késnek.

Badó Zsolt