Újra helikoptert gyártanának Dombón

2008. október 3., 10:00 , 403. szám

A técsői járási Dombón (Dubove) újraélesztenék az egyedüli ukrán helikoptergyárat, a Kárpátaljai Helikoptergyártó Termelési Egyesülést (ZVVO) - jelentette be minap Vitalij Nemilosztivij, első gazdaságpolitikai miniszterhelyettes. A hivatalnok szerint 20 állami és magánvállalat alkotna egy speciális konzorciumot, hogy beindítsák egy könnyű hazai helikoptertípus sorozatgyártását.

A konzorcium alapját a 25 hektáron elterülő dombói gyár képezi majd. Csatlakozik az egyesüléshez a Vertikal tervezőiroda is, amely kidolgozta a KT-112 Kadet könnyű helikopter modelljét, amelynek gyártását a tervek szerint megkezdenék Dombón. Nemilosztivij reményének adott hangot, miszerint az állam 2009-ben előteremti a projekt finanszírozásához szükséges forrásokat, hogy 2012-ben megkezdődhessen az ukrán helikopter sorozatgyártása.

A hatalmas técsői járási gyáregyüttes újjáélesztése szakadatlanul napirenden volt a Szovjetunió széthullása óta, amikor a vállalat elvesztette beszállítóit, melyek szétszórva működtek a hatalmas birodalom különböző szegleteiben. A megyei vezetés azóta többször is megpróbált befektetőket találni a gyár számára, s bár lettek volna, akik pénzt fektessenek a projektbe, valamilyen részletkérdés minduntalan megakadályozta az üzletkötést.

A gyár az elmúlt években a legkülönbözőbb termékek előállítása révén igyekezett talpon maradni. Gyártottak itt az idők során darálót, kenyérsütő kemencét, de szánkót és babakocsit is. Az utóbbi időben sugárhajtású repülőgépek pilótaülései készülnek a gyárban, ám meglehetősen kis tételekben.

Az évek során számos vezető szakember hagyta el a gyárat, s csupán a középvezetők és szakemberek maradtak hűek a vállalathoz, akiket a helyi lakosság köréből képeztek ki. A gyár fénykorában 1500 embert foglalkoztattak itt, az utóbbi időben viszont csupán 150-et, azaz már önmagában az is szép eredménynek mondható, hogy megóvták a létesítményt az enyészettől, a szétlopkodástól.

A vállalatnál összeszerelni tervezett helikoptert idén május 5-én mutatta be a tervezőiroda. A Vertikal információi szerint a többfunkciós helikoptert két, összesen kétszáz lóerős hajtómű hozza mozgásba. A pilóta ülése mellett további két utas számára van hely a fülkében, de egy negyedik ülés is beszerelhető szükség esetén. Az utasok mellett 57 kilogrammnyi poggyász szállítására nyílik lehetőség. Személyszállítás mellett a helikopter mentőhelikopterként egy beteg és egy ápoló szállítására alkalmas, ezenkívül tanulógépként, járőrözésre és mezőgadasági munkák végzésére is alkalmas. Fogadásához 16x16 méteres leszállópálya szükséges. A gép ára az előzetes számítások szerint a felszereltségétől függően 350-600 ezer dollár lenne. Lapbeszámolók szerint kezdetben évi öt gép gyártására nyílna lehetőség.

A szép tervek azonban könnyen álmok maradhatnak, mivel a Kárpátalja Megyei Gazdasági Bíróság még augusztusban megindította a ZVVO csődeljárását. Sajtóbeszámolók rámutatnak, a csődeljárást annak ellenére kezdték el, hogy a vállalat tartozása nem éri el a félmillió hrivnyát. Az mondhatnánk, hogy a fentebb vázolt tervek fényében a vállalat tartozásainak kiegyenlítése nem jelenthetne gondot a konzorciumnak, az államnak pedig különösen nem, miután a tartozások egy jelentős része köztartozás. A jelek szerint azonban a kormány egyáltalán nem szándékozik elsietni a segítségnyújtást. Ráadásul, mint Viktor Pogorelov, a Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatási Hivatal gazdasági főhivatalának vezetője rámutat, a csődeljárás fényében meglehetősen kétségesnek tűnik a vázolt elképzelések megvalósítása, bármennyire tetszetősek is legyenek azok. Ezenkívül, jelzi a szakember, évi öt helikopter legyártása egyébként sem képes lekötni egy ekkora gyár termelési kapacitásait. (Kárpátalja/SZZ - Feszt)