Oklevélátadás a Felnőttképzési Központban

2010. június 11., 10:00 , 491. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán (KMF) a tanintézmény Felnőttképzési Központja, valamint a Kecskeméti Regionális Képző Központ közös szervezésében ez év januárjában felszolgálóképzés vette kezdetét, mely június 5-én ért véget. Az ünnepélyes oklevélátadásra a főiskola Győr termében került sor a képzést lebonyolító anyaországi és kárpátaljai szervezetek képviselőinek részvételével.

Palotás József, a Kecskeméti Regionális Képző Központ igazgatója lapunknak elmondta: "Együttműködésünk a Rákóczi-főiskolával és annak Felnőttképzési Központjával egy tágabb program része, melynek legfőbb koordinációs központja a Békéscsabai Regionális Képző Központban van. Ennek igazgatója, Molnár György 2004-ben indította el azt a folyamatot, mely mára egy teljes Kárpát-medencei felnőttszakképzéssé nőtte ki magát (...) Az egyik Beregszászban megvalósított program volt a januárban indított felszolgáló képzés is, melyre 58 érdeklődő jelentkezett. Kárpátalja adottságai számos turistát vonzanak, akik kiszolgálásában fontos szerep jut a vendéglátóiparnak, azon belül pedig a felszolgálásnak. Hallgatóinkat igyekeztünk tüzetesebben megismertetni a kárpátaljai ételekkel, italokkal, a protokolláris felszolgálási fogásokkal. A Szülőföld Alap támogatta képzés heti két napban zajlott, az elméleti tudnivalókat - felszolgálás-, étel- és italismeret, szaknyelvi és protokollismeret - különböző vendéglátóipari egységekben a gyakorlatban is kipróbálták. A diplomát megelőző vizsgákig az 58 hallgatóból mindössze 37 maradt. A vizsga három - írásbeli, szóbeli és gyakorlati - részből állt, a követelményeket 36-an tudták teljesíteni. Az utolsó vizsga június 5-én zajlott le, ezt követően került sor magára a diplomaátadásra."

Az ünnepélyes eseményen a Kecskeméti Regionális Képző Központ képviseletében többek között jelen volt Palotás József igazgató, illetve Kovácsné Vörös Ágnes programfelelős, a KMF-et pedig Vass Ilona főtitkár és Váradi Natália, a Felnőttképzési Központ vezetője, a program kárpátaljai felelőse képviselte.

F. Zs.