A műszaki cikkek javításához vagy a csekk, vagy a kísérő okmány nélkülözhetetlen

2010. szeptember 11., 10:00 , 504. szám

"Vásároltam egy plazmatévét, nemrég azonban észrevettem, hogy elvesztek a készülék kísérő okmányai, amelyek igazolnák a vásárlást, és tartalmazták a termékre adott garanciát. Átveszik-e így is szükség esetén javításra a tévémet a szervizállomáson vagy a boltban, s mi szükséges ehhez?"

- Amennyiben abba az üzletbe viszi vissza a készüléket, amelyben vásárolta, a vásárlási csekk alapján kötelesek befogadni a készüléket a garanciális javítás elvégzésére. Ugyanebben az üzletben kérheti, hogy állítsák ki az elveszett kísérőokmányok másolatát.

Amennyiben közvetlenül a szervizállomáshoz fordul, nincs szükség a vásárlási csekkre, viszont a kísérőokmányok nélkül bizonyosan nem végzik el a garanciális szervizt. Számukra ugyanis az utóbbi okmány igazolja a szóban forgó készülék megvásárlásának tényét és időpontját (ne feledje, hogy gyakorlatilag minden műszaki cikk rendelkezik gyártási számmal, amelyet feltüntetnek a kísérőokmányokban). Amennyiben tehát elveszett a kísérőokmány, célszerű közvetlenül az üzlethez fordulni, elkerülve a hiábavaló sorban állást a szervizállomáson.

hk