A foglalkozási betegség nem ok az elbocsátásra

2010. október 1., 10:00 , 507. szám

"Édesanyám 51 éves. Harminc éve dolgozik ugyanazon vállalatnál, de nemrég foglalkozási megbetegedést állapítottak meg nála az orvosok. Elbocsáthatják-e őt ezért vagy egyszerűen létszámleépítés következtében? Léteznek-e olyan jogszabályok, amelyek lehetővé teszik a munkakörülményei javítását vagy az idő előtti nyugdíjazását?"

- Az elbocsátás elleni garanciákat a munkatörvénykönyv vonatkozó paragrafusai tartalmazzák. Például a 32. paragrafus értelmében vállalati létszámleépítés esetén előnyben részesülnek a foglalkozási betegségben szenvedők a munkahely megőrzése tekintetében.

Ami a munkaviszonyok javítását illeti, a munkatörvénykönyv 170. paragrafusa értelmében az egészségi állapotuk miatt könnyebb munkára szorulókat a munkaadó köteles (a szóban forgó személy beleegyezésével) ideiglenesen vagy állandó jelleggel átirányítani az egészségi állapotának megfelelő könnyebb munka végzésére. Ennek során az áthelyezett dolgozó az átirányítása pillanatától számított két héten keresztül korábbi átlagkeresetének megfelelő bérezésre jogosult. Az Ukrajna törvényei által meghatározott esetekben a munkavállaló az alacsonyabb jövedelemmel járó munkavégzés egész időtartama alatt megőrizheti korábbi átlagbérét vagy kötelező állami szociális biztosítás révén számíthat anyagi juttatásra.

Amennyiben a foglalkozási betegségben szenvedő nem képes többé elvégezni korábbi munkáját, a munkaadó által meg kell oldani szakmai átképzését, valamint az egészségügyi javallatoknak megfelelő további foglalkoztatását. Ezenkívül a munkavédelmi törvény 9. paragrafusa értelmében a munkaadónak jogában áll saját forrásaiból pótlólagos juttatásokat folyósítani a károsultnak és családtagjainak.

hk