2011. január 21.

2011. január 21., 09:00 , 523. szám

"Joppéban volt egy nőtanítvány, név szerint Tábita, ami azt jelenti: Dorkász, vagyis Zerge. Ez a nő sok jót tett, és bőven osztott alamizsnát." (Apostolok Cselekedetei 9:36-43)

Kedves Testvéreim! Akik a Bibliaolvasó kalauz szerint olvassák az Igét, azok tudják, hogy ez a mai napra szóló igeszakasz egy nőtanítványról szól, akiről sok mindent elmond az Ige: gazdag volt jócselekedetekben, s amikor megbetegedett és meghalt, még a halálban is megdicsérték jócselekedetei, mert amikor Péter, a tanítvány a joppébeli testvérek hívására elment, akkor az özvegyasszonyok sírva mutogatták neki azokat az ingeket és ruhákat, amelyet Dorkász készített, amikor még velük volt. Tábita nemcsak anyagi javaival, hanem két kezével is szolgált és sokaknak áldás lett az élete.

A 290. Hallelujah 1. versében írja az ének szerzője:

"Minden lépés, amit tészek, Minden Munka, amit végzek, Minden öltés, melyet öltök, Minden fillér, mit elköltök, Hirdesse az Úr szerelmét, Dicsőítse nagy kegyelmét..."

Vajon amikor odaszánok valamit időmből, pénzemből, munkámból mások megsegítésére, miért teszem? Azért, mert azt hiszem, hogy talán ezzel érdemeket szerzek és az Úr ezt majd beszámítja nekem? Vagy azért, hogy legyek valaki az emberek előtt, akit megdicsérnek? Jézus a Máté 6:4-ben mondja: "Tudok-e ilyenkor is bizonyságot tenni, hogy azt, amit adok, nem az enyém, hanem én is kaptam Istentől?" A 432. ének 2. versében mondja a szerző:

"Mit használ nekem a jó hit, Ha azt csak nyelvvel vallom, de nem termem gyümölcseit..."

Jézus a János 1:8-ban mondja: "Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."

Testvéreim! Él-e a hited? Azok között, ahol élsz, szolgálsz, áldás-e az életed? Van-e valakinek haszna abból, hogy Jézus tanítványa vagy? Kívánom, hogy legyél gazdag jócselekedetekben, de főként Istenben. Amit az Úrtól kaptál, azzal szolgálj örömmel, hogy érted és miattad sokan dicsőítsék a Mindenható Istent! Ámen.

Mező Miklós