Augusztus 14-ig követelheti a közlekedésrendészet a talont

Műszakivizsga-mizéria

2011. július 22., 10:00 , 549. szám

Több olvasónk is arról tájékoztatta a Kárpátalja szerkesztőségét, miszerint annak ellenére, hogy az ukrán parlament július 5-én elfogadta a műszaki vizsga eltörléséről szóló törvényt, amelyet július 8-án Viktor Janukovics államfő is „szentesített” az aláírásával, a közlekedésrendészek továbbra is megkövetelik az autónak a kötelező műszaki vizsgájáról kiadott talon felmutatását.

A törvény közzétételétől számítva harminc napon belül lép jogerőre (mint arról korábbi cikkünkben írtunk). A jogszabályt július 14-ei számában tette közzé a parlament hivatalos lapja, a Holosz Ukrajini, eszerint augusztus 14-én lép hatályba a törvény.

Vaszil Filip rendőr alezredes, a Kárpátaljai Megyei Közlekedésrendészeti Főosztály autótechnikai felügyeletének vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a törvény hatályba lépésig, azaz augusztus 14-ig a közlekedésrendészeknek továbbra is jogukban áll kérni azoktól a magánszemélyektől a jármű műszaki vizsgáját igazoló talont, akiknek a járműveit idén kell műszaki vizsgáztatni.

(bj/golos.com.ua)