Remek felkészülés után jöhet a jó folytatás

Labdarúgás

2012. március 23., 09:00 , 584. szám

A hétvégén a 22. fordulóval folytatódik a honi másodosztályú labdarúgó pontvadászat. A téli szezonban sikeres felkészülést maga mögött tudható Ungvári Hoverla-Zakarpattya a Niva Vinnica elleni hazai találkozóval kezdi meg a remélhetőleg sikeres tavaszi menetelését.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Olekszandr Szevidov csapata a holtszezonban minőségi játékosokkal erősített, és a felkészülési mérkőzésein is remek eredményeket ért el, így bizakodással várhatja a folytatást.

A január közepe óta lejátszott 15 felkészülési találkozón a Hoverla 11-szer nyert, háromszor játszott döntetlent és mindössze egyszer szenvedett vereséget. Ez a teljesítmény már csak azért is megsüvegelendő, mivel az ellenfelek túlnyomórészt hazai és külföldi élvonalbeli csapatok voltak.

A csapat téli házigólkirálya az amúgy is legeredményesebb Ljasa Dzsakobija volt 6 találattal, Muhovikov és Szitnik négyszer, az új szerzemény – Viter, illetve Koszirin – háromszor talált be az elllenfelek hálójába.

A tavaszt a Metalurg Zaporizzsja kezdi az élről 51 ponttal, de csak egyetlen ponttal van tőle elmaradva a Hoverla. A Premier Ligá-s tagságra leginkább esélyes két együttes külön párharcába a 43 pontos Arszenal Bila Cerkva, illetve a 42 pontos Krimteplicja szólhat bele, de nem mondott még le a feljutásról a 39 ponttal ötödik Szevasztopol sem.

(felvégi)