Magyarország a KMKSZ-t stratégiai partnerének tekinti

Németh Zsolt részt vett Brenzovics László ungvári kampánygyűlésén

2012. október 19., 10:00 , 614. szám

Német Zsolt, Magyarország Külügyminisztériumának parlamenti államtitkára is részt vett Brenzovics Lászlónak, a KMKSZ alelnökének, az ungvári központú 73. számú választókörzet egyetlen magyar nemzetiségű parlamenti képviselőjelöltjének ungvári választási gyűlésén.

A választással kapcsolatos kérdések megbeszélése céljából invitálta tagságát a KMKSZ Ungvári Alapszervezete az Ungvári 10. Számú Dayka Gábor Középiskola dísztermébe. A gyűlés kezdetén Tarics Zoltán, az ungvári alapszervezet elnöke köszöntötte a vendégeket, valamint a 125 megjelentet, majd átadta a szót Balogh Líviának, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezete elnökének, aki részletesen ismertette Brenzovics Lászlónak, a KMKSZ parlamenti képviselőjelöltjének életrajzát.

Brenzovics László vázolta a jelenlegi kárpátaljai és ukrajnai politikai helyzetet, majd a magyar közösség életének javítását előmozdító elképzeléseiről beszélt a képviselőjelölt.

Németh Zsolt beszélt Ukrajna és Magyarország kapcsolatairól és országunk európai integrációs esélyeiről. A közelgő parlamenti választások kapcsán arra kérte hallgatóságát, az itt élő magyarokat, hogy teremtsék meg a kárpátaljai magyarság legitim, saját jogán választott, erős és következetes képviseletét Kijevben, és ezáltal, a választói akarat útján is erősítsék meg a magyar–ukrán együttműködést.

Végül a gyűlés résztvevőinek kérdéseire válaszolt Brenzovics László és Németh Zsolt.

dózsa