Kivégzésszerű gyilkosság Ungváron

Visszatértek a '90-es évek

2012. november 28., 22:00 , 620. szám

November 26-án, hétfőn Ungváron a Minaji utca egy tömbházának lépcsőházában két lövéssel meggyilkolták egy ismert turisztikai cég igazgatóját, akinek holttestére a ház lakói bukkantak rá.

Elmondásuk szerint több lövés dördült el a lépcsőházban. Az ügyet kivizsgáló kriminalisztikai szakértők feltételezése szerint összesen négy lövés dördült el a lépcsőházban, a vállalkozó testén azonban csak két lőtt sebet találtak. Az azonosítás során kiderült, hogy a Buszol Vojazs ungvári turisztikai cég igazgatójáról, Miroszlav Pappról van szó, aki a tömbház földszintjén bérelt irodahelyiséget – közölte a Kárpátaljai Megyei Belügyi Főosztály sajtószolgálata.

Az ügyben intenzív nyomozás folyik. A nyomozás vezetőinek feltételezése szerint több személy által előre kitervelt, szándékosan elkövetett gyilkosságról van szó. Egyes internetes híroldalak információi szerint a nyomozók „megrendelt” gyilkosságra gyanakszanak. Hanna Valjuk, a belügyi főosztály sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a nyomozócsoport a gyilkosság elkövetésének több verzióját is vizsgálja, melyeket a nyomozás lezárásáig nem ismertethetnek. Hétfőn a délutáni órákban minden Ungvárról kivezető utat ellenőrzése alatt tartott a rendőrség. Lapzártánkig nem akadtak a tettesek nyomára.

(B.J./liga.net/mukachevo.net/ua-reporter.com)