Lembergben botlott először a Kárpáti

Kézilabda

2013. január 4., 01:00 , 625. szám

Tizenegy hibátlan találkozót követően elszenvedte első bajnoki vereségét az Ungvári Kárpáti női kézilabda-együttese. A címvédő és listavezető ungváriak az év utolsó napjait is meccsekkel búcsúztatták.

Kezdjük az elején. Borisz Petrovszkij csapata előbb hazai környezetben látta vendégül a Szparta Krivij Rih együttesét és nagyon magabiztos játékkal 36-17-re, illetve 39-20-ra tudott nyerni. Ezeken a találkozókon elsősorban a gólszerzésben jeleskedő Inna Maljucsenko és Natalja Szemal dicsérhető, de sikeresen tért vissza az Eb-t is megjárt Natalja Turkalo csapatkapitány is. Nem feledkezhetünk meg az ungváriak hátsó alakzatáról sem, ahol a nagydobronyi Balog Judit parádézott. A még első számú hálóőrnek számító Natalja Hajovics kisebb sérülése miatt bevetett, csupán 17 éves hálóőr az első találkozón egy, a másodikon négy hetest is hárított, így tevékeny részt vállalt a győzelemből.

December 28-án és 29-én a most folyó bajnokság talán legnagyobb riválisához, a Halicsanka Lvivhez látogatott a Kárpáti. Az első találkozó első félidejét követően a szívósan küzdő házigazdák 10-8 arányú előnyre tettek szert. Fordulás után fordítottak a vendégek és végül megnyugtató, 24-18 arányú győzelmet arattak. A másnapi visszavágón sokáig hasonló forgatókönyv szerint zajlott a találkozó: a Halicsanka a szünetben 16-14-re vezetett. A folytatásban fej-fej mellett haladt a két csapat, a kiélezett véghajrában viszont a lembergiek örülhettek a 27-26 arányú győzelemnek. Ez volt a Kárpáti első bajnoki veresége a mostani pontvadászatban.

A találkozót követően telefonon értük el Balog Juditot, aki így nyilatkozott lapunknak:

,,Sajnos, nem sikerült megőrizni hibátlan mérlegünket a Halicsanka ellen, pedig végig volt esélyünk a győzelemre. Mindkét talákozón hátrányból sikerült felzárkózni, de amíg ez az első meccsen elegendőnek bizonyult a biztos sikerhez, a másodikon szoros véghajrában az ellenfél nyert. Igazán nem mentegetőzésként mondom, de a játékvezetői kettős (Viktória Zsoszan és Anasztaszija Csalcsenko – a szerk.) azért enyhén szólva sem nekünk fújt, ítéletükkel rendre a házigazdákat támogatták. Sebaj, az ungvári visszavágón biztosan visszavágunk a Halicsankának” – fejezte be mondandóját a nagydobronyi leányzó, aki mindkét találkozón szóhoz jutott.

A Dnyiprjanka Herszon 28-23-ra, illetve 25-21-re verte az idén eddig meglehetősen gyengén teljesítő Podatkovij Universzitet Irpenyt. A Szparta Krivij Rih előbb fölényes, 31-22 arányú győzelmet aratott a REAL Mikolajiv ellen, másnap viszont a vendégeknek sikerült a visszavágás, 33-31-re tudtak nyerni, így az újoncgárda megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

A bajnoki tabellát a Kárpáti vezeti 12 mérkőzésből megszerzett 22 pontjával a 14 találkozó után 21 pontos Halicsanka előtt. Harmadik a Dnyiprjanka 17 ponttal.

2013-ban az ungváriak először január 18-án és 19-én lépnek parkettre, az ellenfelük hazai környezetben a Dnyiprjanka lesz.

(tamási)