Jótékonysági farsangi bál Beregszászban

2013. február 8., 02:00 , 630. szám

Február 2-án a Gö­rög­­ka­tolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ), a Gö­rög­katolikus Főiskolai Lelkészség (GörögKör), a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum, valamint a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye Beregszászi Esperesi Kerületének szervezésében jótékonysági farsangi bálra került sor Beregszászban az Arany Páva étteremben. Az esemény a belépődíjak és a felajánlások által a Görögkatolikus Ifjúsági Központ (GIK) irodahelyiségének bérlését kívánta támogatni. Az est fővédnökei Exellenciás Milan Šašik, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye püspöke, Vidnyánszky Attila, a Magyar Nemzeti Színház igazgatója, valamint Tóth István, Magyarország beregszászi főkonzulja voltak.

A bálra közel 300 vendég – köztük a GISZ és a GörögKör tagjai, az egyházközségek áldozópapjai és hívei, Tóth István beregszászi főkonzul és Gyurin Miklós ungvári konzul, Demkó Ferenc, a Beregszászi Esperesi Kerület esperese és dr. Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a KMPSZ elnöke – érkezett.

Tóth István, az est egyik fővédnöke beszédében kiemelte, hogy a görögkatolikus egyház és vallás a nem is olyan távoli múltban még üldöztetésnek volt kitéve, de az elmúlt 20 esztendő számos eredményt hozott, melyek sora ma ezzel a bállal bővült. Beszédet mondott Gyurin Miklós, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának vezető konzulja és Lődár Jenő, a GISZ elnöke, a rendezvény főszervezője is, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki a GISZ és a GörögKör munkáját segítette. Hangsúlyozta, hogy a szervezet nyitott mindenre, ami a kereszténységgel és a magyarsággal összeegyeztethető.

A Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum végzős diákjainak keringőjével kezdetét vette a mulatság. A vendégek szórakoztatásáról s a jó hangulatról az est folyamán a Beregszász Dixieland Band, a Dolce Vita Trio, Holozsi Imre, a Beregszászi Művészeti Iskola tanára, valamint Gál Natália és színjátszó csoportja gondoskodott.

Az est fénypontjaként 9 óra után árverés következett, melyen különböző képzőművészeti alkotásokra licitálhattak a résztvevők. Az értékes tárgyak és a jó szándék együtt meghozták a várt eredményt, s néhány tételért valóságos licitcsata indult.

A bál során tombolára is sor került, melyen közel 40 értékes tárgyat, ékszereket, festményeket, ajándékcsomagokat nyerhettek a szerencsések.

Az est hivatalos részének zárásaként ismét a Sztojka-líceum diákjai léptek színpadra keringőjükkel.

A jótékonysági bál sikeresnek bizonyult. A belépőkből és adományokból a központ irodahelyiségének több mint fél évi bérlésére elegendő összeg gyűlt össze.

Espán Margaréta