Öt Kárpáti-játékos a válogatott keretben

Kézilabda

2013. február 15., 02:00 , 631. szám

Február 18-tól 23-ig Zaporizzsjában készül az ukrán női kézilabda-válogatott a júniusban esedékes Németország elleni vb-selejtezőkre. Leonyid Ratner szövetségi kapitány 18 játékost hívott be a keretbe, akik között öten az ungvári Kárpátiból kerülnek ki.

A bajnokcsapatból a kapus Natalja Hajovics mellett Inna Maljucsenko, Natalja Petrovszka, Natalja Turkalo és Olena Umanec is tagja a válogatott keretnek. További jó hír, hogy a szövetségi kapitány tartalékként számol két másik ungvári játékossal, Balog Judittal és Irina Lozinszkával. Hétfőn telefonon sikerült elérnünk a még nem egészen 18 éves nagydobronyi Balog Juditot, aki elmondta, hogy először el sem akarta hinni, hogy a neve egyáltalán felmerülhetett a válogatottnál, és természetesen nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy játékára a kapitány is felfigyelt.

A tárgyilagosság kedvéért azért nem árt megemlíteni, hogy Leonyid Ratner a mostani összetartáson nem számíthat a külföldön játszó légiósokra, akik klubjaikban való elfoglaltságuk miatt nem tudtak a kapitány rendelkezésére állni.

A tervek szerint az ukrán válogatott a németek elleni júniusi vb-selejtező előtt még egy törökországi edzőtáborozáson is részt vesz, ahol egy nemzetközi torna keretében a házigazda török, a szlovák és az azeri együttes lesz az ukránok ellenfele.

A Borisz Petrovszkij által irányított Ungvári Kárpáti egyébként a hazai bajnokságban a Podatkovij Universzitet Irpennyel találkozik a hét végén az ungvári Junyiszty sportcsarnokban.

(jéel)