Elhatárolódási nyilatkozat

2013. március 29., 02:00 , 637. szám

Alulírott Margitics Jároszláv, a Beregszászi Görögkatolikus Egyházközség segédlelkésze ezennel nyilatkozom és kategorikusan elhatárolódok a 2013. március 16-án Beregszászban történt fáklyás felvonulástól és egyben az általuk vallott elvektől, s különösen az akkor este skandált magyarellenes megnyilvánulásaiktól! Minden nacionalista megnyilvánulást elítélek!

Jelenlétem csupán az elhunyt áldozatokért végzett gyászszertartásra korlátozódott, mellyel beregszászi híveink kérésének tettem eleget.

A halottakért történő gyászszertartás nem a gyűlöletkeltés eszköze, hanem az elhunytak lelki üdvösségéért történő imádság. Mivel engem, mint az ügyben érintettet nem keresett meg a sajtó egyetlen felelős szerkesztője sem, szomorúan és felháborodva olvastam a Kárpáti Igaz Szó 2013. március 21-i számában, hogy az elhunytakért történő gyászszertartásunkat Hegedűs Csilla, a lap tudósítója összemosta a fáklyás felvonulással. Az újságban megjelentek nem felelnek meg a valóságnak. Sem reverendában, sem reverenda nélkül nem vettem részt a fáklyás felvonuláson.

Ezért a laptól a nem korrekt közlésért várom a nyilvános bocsánatkérést.

Tisztelettel:

Margitics Jároszláv
beregszászi görögkatolikus segédlelkész