Donyeckben elmaradt a bravúr

Labdarúgás

2013. április 26., 02:00 , 641. szám

Az Ungvári Hoverlának nem sikerült tovább folytatnia jó sorozatát az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A 25. fordulóban Olekszandr Szevidov csapata az Európa-ligás szereplés lehetőségével motivált Metalurg Donyeck vendégeként szenvedett vereséget.

Pedig a vendégek számára remekül indult a találkozó, hiszen Lopez találatával a Hoverla már a 7. percben vezetést szerzett. Hogy a szünetre is egygólos ungvári vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok, az nagyrészt Babenko kapusnak volt köszönhető, aki Volovik büntetőjét remek vetődéssel hárította.

Fordulás után rákapcsolt a Metalurg és szűk negyedóra alatt máris megfordította az állást. Előbb Morozjuk, majd Dimitrov szerzett igen lesgyanús helyzetből gólt és már a hazaiaknál volt az előny. A hajrában még mindent egy lapra feltéve próbálkozott a Hoverla, de az egyenlítés nem jött össze.

Már öt fordulóval a vége előtt bebiztosíthatta volna a bajnoki címvédést a Sahtar Donyeck, amely azonban 1-1-re végzett a dobogóról egyre inkább lecsúszó Dnyipro vendégeként. A 25. fordulóig kellett várni a sereghajtó Metalurg Zaporizzsja első győzelmére, amely a Krivbász ellen tudott győzni.

Eredmények: Metalurg Donyeck–Ungvári Hoverla 2-1, Illicsivec Mariupol–Vorszkla Poltava 1-0, Metalurg Zaporizzsja–Krivbász 2-0, Zorja Luhanszk–Dinamo Kijev 0-5, Tavrija Szimferopol–Voliny Luck 3-0, Metaliszt Harkiv–Csornomorec Odessza 3-1, Dnyipro–Sahtar Donyeck 1-1, Arszenal Kijev–Kárpáti Lviv 4-1

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt vezet a Sahtar 70 ponttal az 55 pontos Metaliszt és az 53 ponttal harmadik Dinamo Kijev előtt.

Az alsóházban a 28 ponttal 11. Arszenal Kijev mostani sikerével alighanem bebiztosította bennmaradását. A 18 ponttal 15. Ungvári Hoverla számára továbbra is a 23 pontos Kárpáti és egyformán 24 ponttal álló Voliny és Vorszkla van ,,lőtávon belül”.

Az április 27-én, szombaton sorra kerülő 26. játéknapon a Hoverla győzelmi kényszerben hazai környezetben látja vendégül az Arszenal Kijevet.

(tamási)