A Tőkés László Alapítvány pályázati felhívása

2013. október 31., 02:53 , 668. szám

A Tőkés László Alapítvány (TLA) ösztöndíjpályázatot hirdet magyar középiskolában tanulók részére. Ebben az évben 25 ösztöndíj kiosztására van lehetőség.

A pályázaton azok a 10–11. osztályos, illetve a líceumok megfelelő osztályaiban tanuló diákok vehetnek részt, akik tanulmányi átlaga az előző évben elérte a 9,0-et.

A pályázatot a diák szülője vagy törvényes képviselője nyújthatja be 2013. november 15-i (bezárólag) határidővel a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány regionális irodáiban. Az irodák munkatársai segítséget nyújtanak a pályázati csomag összeállításában.

A pályázati adatlap mellékleteként be kell nyújtani a szülő személyi igazolványának és az identifikációs kódjátnak a fénymásolatát, a tanuló előző tanévi bizonyítványának az oktatási intézmény által hitelesített fénymásolatát, az oktatási intézmény szabad formájú igazolását arról, hogy a tanuló ebben a tanévben magyar nyelven folytatja tanulmányait.

Be lehet nyújtani a megyei szintű tanulmányi vetélkedőkön elért eredményeket (1–3. helyezés) igazoló dokumentumok fénymásolatát, illetve ha a tanuló árva, félárva, akkor az erről szóló bármely hatóság által kiállított dokumentum fénymásolatát, valamint ha a tanuló vagy a szülő súlyos, tartós beteg, akkor az erről szóló igazolás másolatát.

A pályázati űrlap és a kitöltési útmutató beszerezhető a „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány regionális irodáiban.

Az ösztöndíjpályázatok elbírálásánál egy kialakított pontrendszer szerint figyelembe veszik az előző tanév tanulmányi átlageredményét, a legalább megyei szintű tanulmányi vetélkedőkön elért 1–3. helyezést, a szórványban való tanulást, a beutazást, illetve családi szociális és egészségügyi szempontokat is. Elsősorban azok kaphatnak ösztöndíjat, akik ebben a tanévben más ösztöndíjban még nem részesültek.

Az ösztöndíjak kiosztásáról a pályázatok összesítését és értékelését követően a TLA kuratóriuma dönt. A díjak átadásáról a döntést követően nyújtunk tájékoztatást.