Helyreigazítás

2013. november 28., 08:09 , 672. szám

Lapunk 2013. november 22-i számában a Megemlékezés és székházavatás Zápszonyban c. cikkben sajnálatos módon több téves, illetve nem pontos információ jelent meg.

A Kárpátalja szerkesztősége az olvasók és az érintettek elnézését kéri. Cseresznye Albert zápszonyi református lelkipásztor szerkesztőségünkhöz eljuttatott levele nyomán a helyreigazítást itt közöljük:

„Majd a község lelkipásztora, Cseresznye Albert imádkozott az ártatlan magyar áldozatokért. Imájában lelki üdvösséget kívánt a „málenykij robot” áldozatainak, s megadta nekik a végtisztességet. A közösséget pedig arra szólította, hogy tartsanak össze, őrizzék meg hitüket, igaz magyarságukat.”

Az idézett rész helyesen így van:

„Majd a község lelkipásztora, Cseresznye Albert imádkozott az élőkért és az emlékezőkért.”

A lelkipásztor leveléből kiderül, hogy „Székházavatóra nem kerülhetett sor, mivel Csatáry Zsolt, a KMKSZ helyi szervezetének elnöke a presbitériumtól februárban nyugdíjasklub és teleház létrehozására kérte a két helyiséget. Így nyugdíjasklub- és teleházavatóra került sor. A presbitérium kizárólag csak ezekre a közösségi célokra adta oda a gyülekezeti ház – és nem a parókia – ideiglenesen nem használt két szobáját!”

A tévedésekért a tudósítónk nevében is még egyszer elnézést kérünk.

Riskó György, mb. főszerkesztő