Bécsben is megtalálták Azarovot az ukrán tüntetők

2014. február 3., 21:30

Mikola Azarov lemondott miniszterelnök fiának bécsi otthona előtt tartott tiltakozó akciót ukrán autós tüntetők egy csoportja.

Miután híre ment, hogy a nyugatellenességéről elhíresült volt kormányfő közvetlenül a lemondását követően Bécsbe utazott kipihenni a hazájában folyó forradalmi megmozdulások fáradalmait, Ausztriában élő ukrán vendégmunkások tucatjai kerekedtek fel, hogy befelhőzzék Mikola Azarov kikapcsolódási törekvéseit. A tüntetők a Pötzleinsdorfer Straße 152-156. sz. alatti termetes ingatlan előtt adtak egymásnak találkát, ahol Lengyelországból, Szlovákiából és Olaszországból érkezett honfitársaik is csatlakoztak hozzájuk.

Az Ukrajna európai közeledése mellett kiálló sokadalom fennhangon közölte a pazar villában tartózkodókkal, hogy a lemondott miniszterelnök még Ausztriában sem bújhat el az ukrán népharag elől, valamint plakátokra és molinókra írt üzenetekkel fejezték ki véleményüket az ukrajnai országvezetés népellenes politikájáról. Ezt követően hazájuk bécsi nagykövetsége elé vonultak, hogy megtudják, kivel tartanak az Ausztriába delegált diplomaták: a néppel vagy pedig a banditákkal. Az osztrák társadalomtól pedig azt kérték, hogy űzzék ki azt az embert, aki szerintük parancsba adta a kijevi tüntetők legyilkolását.

Palkó István