Vizet a gázba…

2014. február 7., 09:50

Az egyik ungvári ingatlankezelő vállalat lakatosai összekötötték a víz- és a gázvezetéket egy gázbojler felszerelésekor.

Egy ötlakásos társasház maradt gáz nélkül, miután a kommunális vállalat dolgozói a szükséges engedélyek és szakismeret hiányában szereltek fel és próbáltak üzembe helyezni egy gázbojlert az egyik lakónál. A derék lakatosok azonban nagy igyekezetükben egybekötötték a víz- és a gázcsöveket, így a ház gázrezsóinak rózsáiból a kék láng helyett ivóvíz kezdett ömleni.

Munkájuk eredményeképpen az érintett lakásokban tönkrement négy konvektor, három gáztűzhely, valamint mind az öt gázóra. A gázművek szakembereinek fél napjukba került a gázvezetékek vízmentesítése, illetve közel egy hetet vett igénybe a működésképtelenné vált számlálók, gázrezsók és konvektorok cseréje. Az ingatlankezelő és kókler lakatosai ellen bűnvádi eljárás indult a gázközlő-rendszerek megrongálása, balesetveszély okozása és több személy testi épségének veszélyeztetése címén, amiért egytől nyolc évig terjedő börtönbüntetés is kiróható.

Palkó István