Szocsi-2014: Ukrán léccel ért célba a kanadai biatlonos

2014. február 14., 10:14

Az ukránok egyik edzője segítette ki a kanadai biatlonversenyzőt, aki bukott az egyik kanyarban és eltört a síléce.

Az érmekért vívott elkeseredett küzdelmek, a szervezési bravúrok és bakik, valamint a terrorfenyegetettség mellett megható pillanatok is szerepet kapnak a Szocsiban zajló téli olimpián. A férfi sílövők 12,5 kilométeres üldözéses versenyén a kanadai Jean-Philippe Leguellec nagyon jó részeredményeket produkált a táv elején, és akár a dobogóra is jó esélye volt, amikor az egyik kanyarban kisodródva elesett. Azonnal talpra állt, és folytatni akarta a versenyt, amikor rájött, hogy a bal síléce eltörött.

Jurij Tevikov, az ukrán csapat egyik edzője a pálya szélén állva közvetlen közelről volt tanúja a tragikus esésnek. Ő a pálya szélén egy komplett szereléssel várta készenlétben az ukrán versenyzőt, aki egy korábbi versenyen szintén elesett ugyanebben a kanyarban. Leguellec balszerencséjét látva gondolkodás nélkül odafutott, a feje fölött lóbálva a saját síelőjének szánt cserelécet.

– Soha nem fogom elfelejteni ezt a versenyt és ezt az esést – mondta meghatottan a verseny után a kanadai síelő. – Az ukrán tréner úgy repült felém, akár Usain Bolt, a legendás futó a 100 méteres távon.

Leguellec a léccserét követően folytatta a versenyt, bár az elszenvedett időveszteség miatt már csak az első harminc között érhetett célba, ám így is boldog volt, hogy legalább sikerült befejeznie a versenyt. Vaszil Karlenkom az ukrán biatlon-válogatott vezetőedzője úgy kommentálta az esetet, hogy a történtekben nincs semmi rendkívüli, mivel a sportszerűség alapvető követelmény minden versenyen.

A kanadai síelő a versenyszámot követően addig nem volt hajlandó visszamenni a szállására, míg meg nem találta a megmentőjét, akinek ukránul mondott köszönetet – adta hírül az ukrán Podrobnosti sporthíradója.

Palkó István