A csökkentett prémium és a szabadságpénz összefüggéséről

2014. február 20., 06:04 , 684. szám

„Gépkocsivezetőként dolgozom a helyi önkormányzatnál szabályozatlan munkaidőben. Eddig az önkormányzat működését biztosító többi technikai alkalmazottal együtt havonta 50 százalék prémiumban részesültem. Nemrég azonban a városi tanács 25 százalékkal csökkentette a prémiumunkat. Mielőtt a képviselők döntöttek volna, átnézték a személyi aktáinkat, többek között az érdekelte őket, hogy mekkora a fizetésünk. Miután megszületett a döntés a prémium csökkentéséről, ismerőseim azt javasolták, mielőbb vegyem ki a szabadságomat, mert akkor a szabadságpénzt még a korábbi, 50 százalékos prémium figyelembevételével állapítják meg. Ha viszont később megyek szabadságra, csak a 25 százalékkal csökkentett prémiumot számítják fel. Igazuk van az ismerőseimnek? Jogukban állt a képviselőknek a személyes adatainkat vizsgálni? Nem kellett volna előbb engedélyt kérniük? Nem kellett volna előzetesen figyelmeztetni a dolgozókat, hogy csökkentik a prémiumot? A határozat megszületése után mennyi idővel kezdhetik meg a csökkentett összegű prémium folyósítását?”

– Ha jól értem, az olvasó mindenekelőtt a rendes éves szabadsága után járó szabadságpénz kiszámítása iránt érdeklődik. Ebben az esetben a Miniszteri Kabinet 1995. 08. 02-án kelt 100. számú rendeletével elfogadott Az átlagbér kiszámításának rendjéről című szabályzat második és harmadik fejezete a mérvadó, mely szerint

1. az átlagbért a szabadság megadását, vagy a fel nem használt szabadságért járó pénzbeli kompenzáció folyósítását megelőző 12 munkával töltött naptári hónap kifizetései alapján számítják ki;

2. az átlagbér kiszámításánál minden bérezési konstrukció esetén figyelembe veszik: az alapbért; a pótlékokat és juttatásokat (…); a termelési prémiumokat és az egyes üzemanyagok, villamos energia és hőenergia megtakarításáért járó prémiumokat; az éves munkaeredményekért és a szolgálati évekért járó jutalmakat stb. A prémiumok azon hónap keresetéhez adódnak hozzá, amelyre a bérszámfejtési dokumentumok szerint a kifizetésük esik. Amennyiben a prémium vagy egyéb jutalom egy negyedév, vagy ennél is hosszabb időszak után jár, a premizált időszak egy-egy hónapjának keresetéhez az adott juttatásból egy hónapra jutó részt adják hozzá.

A fentiekből következik, hogy minél korábban megy szabadságra olvasónk a csökkentett összegű prémium bevezetését követően, a szabadságpénz kiszámításakor annál nagyobb mértékben esik latba a korábbi magasabb jövedelem (a nagyobb prémium).

Ami a munkavállalók személyi adatainak kezelését illeti, a képviselőtestületnek, vagyis a tulajdonképpeni munkaadónak eljárásához nem volt szüksége az alkalmazottak külön engedélyére, hiszen ezeket az információkat a munkaadó az Ukrajna Munkatörvénykönyve 24. paragrafusában foglaltak szerint megadott engedély alapján kezelheti. A személyi adatokhoz kizárólag az azokat birtokló munkaadó férhet hozzá, s kizárólag a célból, amire a közte és a munkavállaló között létrejött munkaszerződés teljesítése feljogosítja.

Végül, ami a prémium mértékét, valamint folyósításának rendjét illeti, ezekről általában a munkáltató külön szabályzatban rendelkezik, amellyel a munkavállaló munkahelyén ismerkedhet meg.