A Hoverla zaporizzsjai vendégjátékával rajtol a futballtavasz

Labdarúgás

2014. február 27., 01:05 , 685. szám

Három nappal az ukrán labdarúgó Premier Liga tervezett tavaszi idénynyitója előtt úgy néz ki, hogy az utóbbi hetek sajnálatos eseményei és zavaros politikai történései ellenére nem lesz akadálya annak, hogy beköszöntsön a futballtavasz Ukrajnába.

Kedden telefonon sikerült elérnünk Ivan Sic klubigazgatót, aki lapunknak elmondta, hogy az ungváriak hétfőn érkeztek haza a törökországi edzőtáborból és máris készülnek az idénynyitóra. Az együttes utolsó felkészülési mérkőzésén 3-2-es győzelmet aratott egy kazah élvonalbeli klub ellen, és bizakodva készül a tavaszi megmérettetésre. Az Ungvári Hoverla az első bajnokin a Metalurg Zaporizzsja otthonába látogat, a találkozót péntek délután rendezik.

Amitől korábban tartottunk, az bekövetkezett, a szövetség fegyelmi bizottsága kizárta az élvonalból a még novemberben csődöt jelentő Arszenal Kijevet, az együttes korábbi bajnoki eredményeit pedig törölték. Ez annyiban érinti érzékenyen a Hoverlát, hogy Vjacseszlav Groznij együttese az ősszel megszerzett 17 pont helyett így 14 ponttal a tarsolyában vághat neki a tavaszra maradt 12 fordulónak.

Ennek a tudatában pedig igen komolyan felértékelődik az ungváriak vendégszereplése a 8 ponttal kiesőhelyen álló Metalurg otthonában, hiszen egy esetleges hazai siker esetén a kárpátaljai együttesnek máris 3 pontra csökkenne az előnye egyik legfőbb riválisával szemben, vendégsikerrel pedig Nagyék hatalmas lépést tennének a bennmaradás felé.

A hét végén sorra kerülő 19. forduló zárómeccse, a Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck rangadó igazán pikánsnak ígérkezik, hiszen egyrészt a 3. helyezett látja vendégül a listavezetőt, másrészt pedig tartani lehet attól, hogy az ismert zavargások után a két csapat szurkolótábora sem lesz egymással túlzottan barátságos.

(felvégi)