Végső búcsú Baráth József kollégánktól

2014. február 27., 01:05 , 685. szám

A tragikus hír hallatán nehezen tudtunk csak megszólalni, a kezeinkből elszállt az erő, fájdalom és szomorúság lett úrrá rajtunk. Hisz életének 49. évében elhunyt kollégánk, Baráth József újságíró.

Lapunk indulásától, 2001-től volt – rövidke megszakításokkal – egészen haláláig a Kárpátalja hetilap munkatársa, de párhuzamosan olvashatták írásait különféle hírportálokon magyar, ukrán és orosz nyelven is. Rendszeresen fordított az említett nyelvekről és nyelvekre. Mindig nagy figyelmet fordított a politikai események mellett a gazdasággal kapcsolatos hírekre is és a sportra, amin belül leginkább a technikai sportok és a labdarúgás érdekelte. Ízig-vérig újságíró volt, aki pár napnál tovább nem bírta friss hírek nélkül. Bár az elmúlt évtizedben folyamatosan romlott az egészségi állapota, mégis folyamatosan dolgozott, kihasználva az infokommunikáció fejlődésével megsokszorozódott lehetőségeket.

Pályáját segítőkész levéltárosként kezdte, ugyanis 1986 augusztusától közel egy évtizeden keresztül volt a Kárpátaljai Megyei Állami Levéltár Beregszászi Fiókintézetének munkatársa, aki sokat segített a vidékünk múltját tanulmányozó kutatóknak.

Kedves kollégánkat egy emberként gyászoljuk! És ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket és mély együttérzésünket hozzátartozóinak, mindenekelőtt özvegyének, Baráthné Fialkó Ildikónak.

A Kárpátalja hetilap és a Kárpátalja Kft. munkatársai