Korrupció a megyei ügyészségen

2014. május 8., 16:57

A Kárpátaljai Megyei Ügyészség osztályvezetője általi nyolcezer dollár összegű „jogosulatlan haszonszerzés” tényére derült fény – írja a mukachevo.net.

Ennyit követelt a tisztségviselő a megyei belügyi főosztály osztályvezetőjétől a Lembergi Vasútnál azért, hogy a bírósági szakasz előtti vizsgálatra vonatkozó információk ne kerüljenek be az egységes nyilvántartásba, illetve ne folytassák le a vizsgálatot.

A Legfőbb Ügyészség megállapította, hogy az összeg első részletét, 2000 dollárt az ügyész egy közvetítő jogász révén kapta meg Lembergben. A második, hasonló összegű részlet egy magánfuvarozónak lett átadva az Ungvár–Munkács autóúton, Munkács határában. Ma, a „jogosulatlan haszon” utolsó részletének átvételekor a szóban forgó közvetítőt őrizetbe vették, s a nála talált 4000 dollárt lefoglalták.

Az ügyben az Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 368. paragrafusa 4. részében foglaltak alapján (felelős tisztséget betöltő hivatalos személy által elkövetett, zsarolással egybekötött jogosulatlan haszonszerzés) folyik vizsgálat – jelentette Ukrajna Legfőbb Ügyészségének sajtószolgálata.

(mukachevo.net/Kárpátalja)