Egy kijevi zsebtolvaj egyedi zsákmánya

2014. június 10., 17:02

Egy kisbaba széklet- és vizeletmintájával kellett beérnie az alkalmi tolvajnak, aki a busás haszon reményében emelt el egy táskát egy luxuskocsi anyósüléséről.

Egy jól menő kijevi vállalkozó neje éppen orvoshoz vitte a kisfiát, amikor az eset történt. Az anyuka a hátsó ajtón behajolva a gyereküléssel bíbelődött, amikor a rendelő előtt parkoló Rower nyitott ablakán benyúlt egy kéz, és villámgyorsan elemelte az anyósülésen heverő táskát. Az asszony elkeseredetten próbálta utolérni az elinaló tolvajt, ám az utóbbi jóval gyorsabbnak bizonyult.

Az anyuka kétségbeesése jogos volt, hiszen az elcsent táska drága kincset rejtett: a kicsi fiú háromnapi székletét és vizeletét, amit laborvizsgálat céljából kellett nagy gonddal összegyűjteni, hűtőben tárolni, majd épségben eljuttatni a gyermekorvosi rendelőbe. A károsult megpróbált ugyan feljelentést tenni, ám az őrszobán tartózkodó ügyeletes pislogó tekintete láttán inkább letett eme szándékáról.

Hogy a tolvaj mit kezdett az orvul megszerzett „zsákmánnyal”, nem tudható – esetleg megvárhatja talán, amíg arannyá változik…

Palkó István