Családi délután Bakosban

2014. szeptember 4., 07:30 , 712. szám

Augusztus 31-én Családi délutánt szervezett a KMKSZ Bakosi Alapszervezete és a Bakosi Református Egyházközség, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének támogatásával.

A rendezvény a helyi focipályán kezdődött, ahol elsőként a bakosi gyerek focicsapat mérte össze tudását a hasonló korú guti fiatalokkal. A kispályán játszott mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, a büntetőpárbajt 2-1 arányban a vendégek nyerték. A felnőtt korosztályban a kisbakosiak játszottak a nagybakosiakkal, nagy küzdelemben végül az utóbbiak kerekedtek felül.

A helyi református templom kertjében folytatódott a program, ahol elsőként Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka, majd Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket. Sin József a társadalom legfontosabb pillérének nevezte a családot, amely nélkül nem lehet nagyot alkotni. Emlékeztette a hallgatóságot, hogy tavalyelőtt teleházat nyitottak, tavaly emlékművet avattak a sztálini lágerekbe hurcoltaknak. És ígérte, hogy a KMKSZ lehetőségeihez mérten a jövőben is igyekszik majd támogatni a bakosi magyar közösséget.

Mező Miklós református lelkipásztor megáldotta az új kenyeret és a szabadtéri istentiszteleten igehirdetésében hangsúlyozta: „Sokkal több áldás lenne a családjainkban, ha olyan apákkal, férfiakkal lennének tele a családok, akikkel az Úr Isten szót tud érteni, akik valóban figyelnek az Isten szavára. Akik a kezükbe veszik, nem szégyellik a Bibliát.” Majd Tóth Ildikó vezetésével két új református éneket tanultak meg a jelenlévők.

Köszöntötte a családi délután résztvevőit a szervezők nevében Szanyi János, a KMKSZ Bakosi Alapszervezetének elnöke, aki egyben a helyi református gyülekezet gondnoka is, majd elkezdődtek a gyermekjátékok. Volt kötélhúzás, zsákbanfutás, kanállal vízhordás, buborékfújó verseny. A versenyek végén Sin Józseftől a legügyesebb gyerekek ajándékokat kaptak.

Nagy tapsot kapott a Tóth Ildikó vezette bakosi Reménység Énekegyüttes műsora, majd közösen elfogyasztották a finom bográcsgulyást, és az asszonyok által erre az alkalomra sütött süteményeket.

A családi délután nemzeti himnuszunk és a „Mindig velem Uram…” kezdetű református ének eléneklésével ért véget.

dózsa