A kárpátaljai EP-képviselő az EU–ukrán társulási megállapodásról

2014. szeptember 17., 11:34

Bocskor Andrea, a Fdesz–KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője szerint az európai orientációért az ukrán állampolgárok nagy árat fizettek, és Ukrajna jelenlegi kül-, illetve belpolitikai eseményei kiemelt figyelmet érdemelnek Európa részéről.

Az EU–ukrán társulási megállapodás keddi strasbourgi EP-ratifikálását megelőző vitához benyújtott írásbeli hozzászólásában Bocskor Andrea hangsúlyozta: jelenleg Ukrajna békéjének, stabilitásának és a lakosság létbiztonságának a megteremtése az elsődleges. Ehhez minden segítséget meg kell adni Ukrajnának, ezért fontos a társulási szerződés ratifikációja – emelte ki.

A kárpátaljai néppárti EP-képviselő szerint azért is lényeges a ratifikáció, hogy az ország belpolitikai életében valóban elinduljanak a demokratizálódás és a decentralizáció folyamatai, a jogállamiság és jogegyenlőség feltételeinek megteremtése az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségek számára is. „A kisebbségek jogait tiszteletben tartó, jogállami Ukrajna lehet igazi partnere az Európai Uniónak” – hangoztatta Bocskor Andrea.

(MTI/hirado.hu/Kárpátalja)