Hibátlan szériával kezdte a bajnokságot a Kárpáti

Kézilabda

2014. november 6., 06:25 , 721. szám

Öt mérkőzésből ötöt nyert a bajnokság Brovariban rendezett nyitófordulójában az Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata.

Az ukrán Szuperliga legutóbbi háromszoros bajnoka a házigazda Brovarit 36-9-re, a Kijevi CSZKA sportiskola csapatát 43-18-ra, a Szpartak Kijevet 35-28-ra győzte le.

A folytatásban már lényegesen keményebb diónak bizonyult a Real Mikolajiv, amely a félidőben 15-12-re vezetett is az ungváriakkal szemben, de végül 28-25-ös Kárpáti-siker született. Az utolsó meccs sem volt sima a Dnyiprjanka Herszonnal szemben, amelyen 13-12-es félidő után a kárpátaljai együttes 26-23-ra tudott nyerni.

Öt mérkőzést követően az ugyancsak hibátlan Halicsanka Lviv jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a tabellát a hozzá hasonlóan 10 ponttal első Kárpáti előtt.

Az együttes hazaérkezését követően Valerij Vojnalovics vezetőedző biztatónak nevezte csapata formáját, és a hibátlan széria mellett elsősorban annak is örült, hogy a lányok tétmeccsen melegíthettek a soron következő nemzetközi megmérettetésre. Mint ismeretes, az ungváriak november 15-én a svéd Höörs vendégeként lépnek parkettre az EHF-kupa 3. fordulójában, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik az ungvári Kárpáti-arénában.

Az ungváriak vezetőedzője elmondta, egyelőre videón elemzik a svéd együttes játékát, amely jelenleg hazája bajnokságában a 2. helyet foglalja el, a legutóbbi idényben pedig megnyerte a Challenge kupát.

(jeél)