A frissen megbízott városvezető is lemondott Ungváron

2014. november 15., 18:14

Lemondott mandátumáról négy ungvári városi tanácsi képviselő – közölte a Novini Zakarpattya.

Jurij Kosztyuk, Sztepan Nimcsuk, Mihajlo Rosko és Vitalij Szemalj tegnap délután nyújtotta be lemondását. Mind a négyen az Egységes Centrum (JeC) párt színeiben jutottak be a megyeszékhely önkormányzatába. Döntésük hátteréről nem kívántak nyilatkozni.

Mint ismeretes, múlt pénteken a képviselőtestület ülésén menesztették tisztéből Viktor Scsadejt, a városi tanács titkárát, aki Viktor Pogorelov városvezető távozása óta a megbízott polgármesteri tisztséget is betöltötte. A tanács új titkárává – s egyben megbízott polgármesterré is – Vitalij Szemaljt választották meg.

Azonban a JeC megyei vezetése már másnap feloszlatta a saját ungvári városi tanácsi frakcióját, s a frakció tagjait a pártból is kizárták. Az ukrán nyelvű megyei sajtó nem hagyott kétséget afelől, hogy a JeC döntése az Ungvári Városi Tanács múlt pénteki ülésén történtekkel van összefüggésben. A Scsadej eltávolítására tett egy korábbi kísérlet alkalmával a JeC frakciója ugyanis tartózkodott a voksolástól – emlékeztetett a Zakarpattya Online.

Azóta a megyeszékhely vezetése a permanens válság jeleit mutatja. Szemalj tegnap kénytelen volt hétfőre halasztani a városi tanács délelőttre meghirdetett ülését, miután a testület határozatképtelennek bizonyult.

(transkarpatia.net/zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)