Pályázati kiírás fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíjra

2014. november 27., 06:30 , 724. szám

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet pályázatot hirdet fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíjra a 2014/2015-ös tanévben a szülőföldi felsőoktatási intézmények valamelyikében oktatói tevékenységet folytató román vagy szerb vagy szlovák vagy ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek számára.

A pályázati kiírás tartalmát az Emberi Erőforrás Minisztériuma a Balassi Intézettel együttműködve dolgozta ki, a pályázatot a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet, a Szövetség a Közös Célokért révkomáromi irodája, a Szabadkai CMH Iroda, a Beregszászi Agora Információs Központ és a Balassi Intézet lebonyolítói közreműködésével hirdeti meg.

Pályázhat minden olyan, 2014. július 1. napján a 38. életévét be nem töltött ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a 2014/2015-ös tanévben valamely Kárpátalja területén („Zakarpatszka oblaszty”) működő, Ukrajnában III–VI. szintű akkreditált státuszú felsőoktatási intézményben főállású oktatóként (munkaviszonyban vagy megbízási szerződéssel) dolgozik és

– órarend szerinti oktatói tevékenységet folytat magyar nyelven is, és/vagy

– órarenden kívüli rendszeres oktatói tevékenységet (konzultációt, tutoriális vagy szaknyelvi képzést) végez magyar nyelven olyan képzésben (szakon), ahol a tanévben órarend szerint nincs magyar nyelvű oktatás; és

– nem esik a pályázásból kizáró feltételek hatálya alá.

Figyelem! A pályázaton történő részvételnek nem akadálya a magyar állampolgárság (azaz a kettős állampolgárság) megléte, vagy az arra irányuló kérelem benyújtása!

A pályázaton ösztöndíjban részesíthető oktatók száma legfeljebb 80 fő. Az ösztöndíjasok régiók közötti megoszlására az egyes régiókban beérkezett érvényes pályázatok figyelembe vételével az Értékelő Bizottság tesz javaslatot.

Az ösztöndíj a 2014/2015-ös tanév 10 hónapjára szól. A támogatás havi összege személyenként 50 000 Ft/hó, azaz ötvenezer forint (összesen 500 000 Ft/tanév, azaz ötszázezer forint a tanév egészére).

A pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2014. december 8., közép-európai idő /CET/ szerint 12.00 óra (Romániában és Ukrajnában helyi idő szerint 13.00 óra).

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy hiánypótlásra nincs lehetőség!

A pályázatokat személyesen vagy – ajánlott küldeményként – postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre:

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány,

Agora Információs Központ

Cím: Beregszász, Kossuth tér 6., Pf. 33.

Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak további részletes felvilágosítást a pályázatról, a pályázati adatlapról (mely beszerezhető lesz ugyanitt), valamint a szerződésről:

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány,

Agora Információs Központ

Cím: Beregszász, Kossuth tér 6., Pf. 33.

Tel.: 00 380-31-41-243-43/ 153-as mellék

Fax: 00 380-31-41-234-62

E-mail: agora@kmf.uz.ua

Figyelem! Jelen felhívás a teljes pályázati kiírásnak csak kivonata. Kérünk minden pályázót, hogy csak a teljes pályázati kiírás ismeretében pályázzon, melyek megtalálhatók a www.martonaron.hu, www.balassi-intezet.hu és a www.genius-ja.uz.ua honlapokon.