Áttelepülőket költöztetnének az aknaszlatinaiaknak épült talaborfalui (terebljai) lakótelepre

2015. február 6., 19:04

Az elképzelésről beszámoló Karpatszkij Objektív szerint azonban ehhez külön kormányrendeletre volna szükség.

A Miniszteri Kabinet és a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) képviselőinek részvételével tartott videokonferencián Vaszil Hubal kárpátaljai kormányzó jelezte: „A negyed az iskolával és az óvodával együtt elkészült, de az aknaszlatinaiak nem akarnak odaköltözni. A kormánystruktúrákhoz – a Regionális Építési Minisztériumhoz, a Pénzügyminisztériumhoz, az Igazságügyi Minisztériumhoz – fordulok tehát ennek kapcsán. Szükség van a Miniszteri Kabinet döntésére. Ha megszületik az erre vonatkozó kormányhatározat, szó lehet arról, hogy a faluban otthonra találjanak az áttelepülők. Hatszáz személyről van szó.”

Megyei szinten nem dönthetnek a talaborfalui negyed rendeltetésének megváltoztatásáról, hiszen annak megépítésére célzott költségvetési pénzeket utaltak ki, mégpedig az aknaszlatinaiak áttelepítésére – mutat rá az ungvári portál.

Jelenleg Kárpátalján megkezdték azon családok adatbázisának összeállítását, akik készek lennének befogadni a háborús cselekmények által sújtott területekről érkezett embereket, köztük gyerekeket. Az erre vonatkozó felajánlásokat már jelezni lehet a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció (ODA) szerveinél – közölte az ODA sajtószolgálata.

(karpatskijobjektiv.com/Kárpátalja)