Oblavtodor: 55 jármű aktívan takarítja a hótól a kárpátaljai utakat

2015. február 11., 13:17

Az elmúlt nap folyamán Kárpátalja területén nagy havazást figyelhettünk meg, a hótakaró vastagsága 10-20 cm között mozgott, a hőmérséklet pedig -2 és -8ºC között.

Mihajlo Popovics, a Kárpátaljai Állami Útkarbantartó Vállalat vezetője elmondta, hogy a biztonságos közlekedés érdekében 55 jármű takarítja a havat az utakról.

„Elsősorban a fő közlekedési útvonalakat, az ellenőrző pontokhoz való utakat, a járási központok, a nagyobb települések, az egészségügyi központok, valamint a szabadidős létesítmények útszakaszait tisztították” – mondta.

Az Uzsoki-, a Tatár-, a Toronyai, az Abranszki- és a Latirszki-hágónál, valamint a Kijev−Csap, Munkács−Rahó−Ivano-Frankivszk−Rohatin−Lemberg, a Dolina−Huszt és a Lemberg−Szambir−Ungvár útvonalak tisztításáért 11 jármű felelt. Ennek köszönhetően biztosítva van az akadálytalan közlekedés a veszélyes hegyi területeken, valamint a felsorolt útvonalakon.

A február 9-10-én elvégzett úttisztító munka teljes költsége majdnem 379 ezer hrivnya.

Mihajlo Popovics még elmondta, hogy problémát jelent az üzemanyag hiánya, s a megyei útkarbantartásnak jelenleg nincs pénze ennek pótlására.

Ezért az útkarbantartó szolgálat a szélsőséges időjárási körülményekre és pénzhiányra hivatkozva a helyi önkormányzatokat kéri, hogy segítsenek az üzemanyagpótlásban, tájékoztatott a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció információs és kommunikációs főosztálya.

(mukachevo.net/VV)