Nagypalád lett a magyarországi Devecser első testvértelepülése

2015. március 31., 17:13

Nagypalád most már hivatalosan is Devecser testvértelepülése lett. A két közösség közötti testvértelepülési szerződés Devecser első hivatalos külkapcsolati megállapodása.

Még tavaly december 8-án, illetve 10-én fogadták el Devecser, illetve Nagypalád önkormányzati testületei azt a szándéknyilatkozatot, melyben közös akaratukat nyilvánították ki egy legkésőbb 2015 április végéig kötendő – többek közt a kulturális, oktatási, sport és gazdasági területeket, valamint az intézmények és civil szervezetek közötti együttműködés elmélyítését célzó – testvértelepülési szerződés aláírására.

Március 25-én járt Devecserben Nagypalád küldöttsége a két település közti együttműködési megállapodás aláírása céljából. A délelőtt folyamán sajtótájékoztató keretében ismertették a kapcsolat kialakulásának részleteit.

Devecser városa minden lehetőségével szeretne segíteni a külhoni magyarságnak. Szeretnének pénz-, könyv-, illetve ruhaadományokat kijuttatni Kárpátaljára, nyáron pedig gyermekeket fogadni táboroztatásra.

(karpathir.com/VV)