Kárpátaljai katolikus családtalálkozót szervez a beregszászi egyházközség

2015. április 7., 18:50 , 743. szám

A Beregszászi Római Katolikus Egyházközség Kárpátaljai Magyar Katolikus Családtalálkozót szervez május 16-án, szombaton, Beregszászban a Pásztor Ferenc Közösségi Házban. A tavalyi esperesi kerületi családi nap után szeretnék kárpátaljai szintűre kiterjeszteni a rendezvényt, minél több családot bevonni. Hagyományteremtő jelleggel, hosszú távú célokkal valósulna meg a találkozó.
A családtalálkozón egyrészt felnőtteknek szóló előadásokkal, kiscsoportos beszélgetésekkel készülnek a szervezők. A nap vendége a budapesti házaspár, Csanády Márta és Mihály lesz, akik hosszú évek óta a házas hétvégék résztvevői, előadói. Ezalatt a gyermekeket és a fiatalokat külön programok várják: kézművesség, játékok, kincskeresés, focibajnokság, ugráló vár, koncertek. A nap zárásaként Kis-Rigó László Szeged-csanádi püspök celebrál szentmisét.
A rendezvény célja katolikus magyar öntudatban megtartani a kárpátaljai családokat, egy magyarságmegtartó családhálózat létrehozása, hiszen ez a megmaradás egyetlen záloga. A rendszeres találkozások révén a családok megismerhetik egymást, szorosabbra fűzhetik a kapcsolatokat, felmérhetik a legfontosabb problémákat, és a jövőben közös programokat szervezhetnek. A településeken létrejövő családreferensek konkrét feladata egyrészt a kárpátaljai családhálózattal való kapcsolattartás, másrészt a helyi közösség, helyi családok összefogása lenne.
A Beregszászi Római Katolikus Egyházközség szeretettel hív és vár mindenkit a Kárpátaljai Magyar Katolikus Családtalálkozóra a Pásztor Ferenc Közösségi Házba. Továbbá várják a különböző katolikus civil szervezetek, illetve közösségek jelentkezését, akiknek 1-1 civil sátorban bemutatkozási és népszerűsítő lehetőséget biztosítanak.