A vezérkarnál elmondták, kiknek a behívását tervezik a mozgósítás ötödik hulláma során

2015. április 28., 18:04 , 747. szám

Csak azokat mozgósítják, akik szolgáltak már a hadseregben– derül ki egyebek mellett a Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változatának összeállításából.

Felderítők, harckocsizók, tüzérek és a rádióelektronikai hadviselésben jártas szakemberek behívását tervezik – írja a portál Volodimir Talalaj vezérőrnagyra hivatkozva. A vezérkar védelem- és mozgósítástervezési részlegének helyettes vezetője az 1+1 tévécsatornának többek között elmondta: „A mozgósítás ötödik sora (hulláma – a szerk.) minőségi összetételét tekintve a negyedik sort fogja idézni. Ezek kétségtelenül egészséges, katonai kiképzésen átesett emberek, akik motiváltak a katonai szolgálatra.” Talalaj hozzátette ugyanakkor, hogy a mozgósítandók száma hadititok.
A portál emlékeztet, hogy Viktor Muzsenko, az Ukrán Fegyveres Erők vezérkari főnöke április 20-án közölte: Ukrajnában megkezdték a felkészülést a mozgósítás ötödik hullámára. Ugyanakkor némelyik kárpátaljai sajtóorgánum az elmúlt napokban arról cikkezett, hogy az ötödik mozgósítási hullám máris elkezdődött.

(zn.ua/Kárpátalja)