Porosenko: A munkácsi összetűzés bizonyítja, hogy a csempészet veszélyt jelent a biztonságra

2015. július 14., 15:55

„A kárpátaljai csempészet párbajra hívta Ukrajnát” – mondta a munkácsi események kapcsán Petro Porosenko ukrán államfő a Nemzeti Védelmi és Biztonsági Tanáccsal tartott kabinetülésén, hivatkozik az UNIAN cikkére az UkraineToday.

„A csempészet nem csak Kárpátalján probléma. Amint nyomást gyakoroltunk rá, a Gonosz összes arca megmutatta magát. A kárpátaljai csempészet párbajra hívta Ukrajnát. Azt kell mondanom: elfogadjuk a kihívást.” – mondta Porosenko. „Tisztáznunk kell ezeket a régóta fennálló problémákat, és azonnali megoldást kell, találnunk. Korrupcióról, csempészetről és ehhez hasonló problémákról beszélek. A probléma, amellyel ma ott (Munkácson) szembesülünk nem fekete, vagy fehér, hanem meghökkentően fekete” – mondta az államfő.

Porosenko azonnali és ellentmondást nem tűrő intézkedéseket követel a rendfenntartó szervektől a csempészet ügyében: „Nyers és precíz kivizsgálást kell alkalmazni mindenki ellen, aki részt vesz ebben: közvetlen bűnügyi felelősségre vonásra, letartóztatásokra van szükség. Sem a képviselői mandátum, sem pedig a legmagasabb szintű hivatali kapcsolatok nem segíthetnek ezeken az embereken.” Mindemellett az államfő teljes személyes átszervezésre adott utasítást a kivizsgálás kapcsán.

A kabinetülésen a munkácsi tűzharc mellett megvitatásra került a kelet-ukrajnai helyzet is.

(uatoday.tv)