Hivatalosan is megnyílt a beregszászi szociális konyha

2015. július 22., 14:12

Tegnap, július 21-én került sor a beregszászi ingyenkonyha hivatalos megnyitójára. Az eseményre meghívást kaptak a város történelmi egyházainak képviselői, a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat vezetői, a jótékonysági szervezetek képviselői, a megyei és városi képviselők, a média képviselői.

Az ünnepségen Babják Zoltán, a város polgármestere rámutatott, hogy a városi tanács, Beregszász magyarországi testvérvárosai, a jótékonysági szervezetek együttműködésének, közös munkájának eredménye az ingyenkonyha megnyitása. Ennek köszönhetően 300 beregszászi polgár kap itt meleg ebédet hétfőtől péntekig. A mostani nehéz időkben nagy segítséget jelent e konyha működése a rászoruló emberek számára, akik különösen igénylik a törődést és gondoskodást.

„Ma városunk száz polgára kereste fel az ebédjegyekkel az ingyenkonyhát. Meleg ételt, kenyeret, innivalót kapnak itt. Pavljuk Miklós, a konyha adminisztrátora úgy tájékoztatott, sokan magukkal viszik az ételt, s odahaza fogyasztják el, míg mások a helyszínen esznek. A munkanapokon 12.30 és 14.00 között várják itt őket, s minden alkalommal más ételt készítenek számukra a menü szerint.

Az ingyenkonyha megnyitóján az egyházak képviselői közösen imádkoztak, illetve megszentelték a helyiséget. Végezetül szívből jövő köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósuljon elképzelésünk, s megnyíljon e konyha városunkban!” — írja Facebook-oldalán Babják Zoltán.

(beregszasz.com.ua/facebook.com/VV)