Terrorizmussal gyanúsítják a munkácsi lövöldözőket

2015. július 22., 21:11

Az ukrán hatóságok hat embert azonosítottak, akik részt vettek a Munkácson július 11-én kitört lövöldözésben. Az ügyhöz egy vizsgálócsoportot is rendeltek, amely arról is meg akar bizonyosodni, hogy megfelelően reagáltak-e a hatóságok.

Terrorizmussal és törvénytelen fegyveres szervezet létrehozásával gyanúsította meg az Ukrán Legfőbb Ügyészség (GPU) a Jobboldali Szektor (PSZ) hat tagját, akik részt vettek a július 11-i munkácsi fegyveres összetűzésben – jelentette be szerdán Kijevben Andrij Popov, a munkácsi konfliktus körülményeinek tisztázására létrehozott ideiglenes parlamenti vizsgálóbizottság vezetője, ügyészségi főnyomozó.

Popov közölte: hat embert azonosítottak, akik részt vettek (Munkácson) a Lermontov utca (a fegyveres konfliktus kirobbanásának helyszíne) lezárásában. Mindegyiküket terrorcselekmény elkövetésével és törvénytelen fegyveres szervezet létrehozásával gyanúsították meg.

A vizsgálóbizottság terrorszervezet létrehozása és terrorcselekmény elkövetése ügyében vizsgálódik. Azt is tisztázni akarják, hogy idejében és helyesen reagáltak-e a rendőri vezetők Munkácson a július 11-i események során. A két ügyet egy eljárássá vonták össze – mondta Popov.

(hvg.hu/VV)