Lembergi bűnözők raboltak ki patikákat Kárpátalján

2015. augusztus 21., 17:02

Három büntetett előéletű lembergi személy érkezett megyénkbe, s itt-tartózkodásuk alatt több gyógyszertárat is kiraboltak. Míg ketten vevőnek adták ki magukat és elterelték az eladó figyelmét, addig a harmadik kirabolta a kasszát.

A késő délutáni órákban a beregszászi Korjatovics utcai patikába három fiatal férfi tért be. Ketten az eladónál érdeklődtek a gyógyszerekről. Amíg a az eladólány válaszolt a két „vevő” kérdéseire, figyelmen kívül hagyta a harmadik férfit. Egy kis idő múlva mindhárman elhagyták a patikát, az eladó csak ezután vette észre, hogy a kasszából hiányzik 5000 hrivnya.

A lány értesítette a tulajdonost, aki rögtön kihívta a rendőrséget. Kiderült, hogy már voltak ehhez hasonló esetek Beregszászban, s valószínűleg ugyanaz a banda követte el őket. A rendőrség kinyomozta, hogy a három férfi már nem először követ el ilyen bűncselekményt, s egy Opel márkájú járművel közlekednek.

A bűnbandát augusztus 19-én Alsóvereckénél kapta el a rendőrség, ahol azok megpróbálták elhagyni a megyét. Az Opelben három, 31-40 év közötti lembergi férfi ült, mindannyian büntetett előéletűek, egyiküket Kijevben is körözik lopásért.

Az autóban a rendőrök megtalálták az ellopott pénzt: 2550 hrivnyát és 50 dollárt.

Az információk szerint Kárpátalján 7 hasonló bűncselekményt követett el a lembergi banda.

(karpatskijobjektiv.com/VV)