Másodosztályú csapattal szemben búcsúzott a Hoverla

2015. augusztus 26., 09:59 , 763. szám

Már a legjobb 16 közé kerülést sem sikerült kiharcolnia az Ungvári Hoverlának az ukrán labdarúgókupában, miután idegenben szenvedett vereséget a másodosztályú Heliosz Harkiv vendégeként.

A bajnokságban legutóbb egy másik harkivi alakulat, a Metaliszt ellenében bravúros, 2-2-es döntetlent elért Hoverla, a többi élvonalbeli együtteshez hasonlóan a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, de már az első akadály leküzdhetetlennek bizonyult a számára. A másodosztály egyik élcsapata, a Heliosz Harkiv a 94. percben szerzett Cserednicsenko találatnak köszönhetően 1-0-ra legyőzte magasabban rangsorolt ellenfelét. A találkozón a vendégek kispadján Vjacseszlav Groznij segítője, Olekszij Velicsko foglalt helyet, mivel a Hoverla trénere Kijevben tartózkodik. Mint legutóbb hírt adtunk róla, a Metaliszt elleni meccset követően Groznij nem tért haza Ungvárra az együttessel, hanem a fővárosba utazott, és mint mondta, mindaddig ott is marad, amíg a klub vezetősége el nem kezdi törleszteni az adósságokat a játékosok felé…

A Hoverla mellett még további három élvonalbeli együttesnek is megoldhatatlan akadályt jelentettek a nyolcaddöntő párharcai. A Metaliszt Harkiv az MFK Mikolajivtól kapott ki 2-1-re, míg a Metalurg Zaporizzsja Ternopilban szenvedett 3-1-es vereséget. A Kárpáti Lviv a rendes játékidőben 1-1-re végzett a Zirka Kirovográd vendégeként, büntetőkkel a másodosztályú gárda diadalmaskodott 5-4-re. A Sahtar Donyeck az Arszenal Kijev otthonában nyert 3-0-ra, a Dinamo Kijev pedig a Hornyák Szport vendégeként győzött 6-0-ra.

(felvégi)