A KMKSZ Ungváron Volodimir Csubirko polgármesterjelöltet támogatja

2015. október 21., 10:37 , 771. szám

Az erről szóló megállapodást a jelölt és Tarics Zoltán, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ungvári Alapszervezetének elnöke október 19-én írta alá a KMKSZ ungvári székházában. Az eseményen jelen volt dr. Brenzovics László parlamenti képviselő, a magyar érdekvédelmi szervezet elnöke.

Az ünnepélyes aláírási ceremónia alkalmából a felek a 2015. október 25-i helyhatósági választások fontosságát hangsúlyozták, kiemelve, hogy megállapodásuk a politikai stabilitás biztosítása érdekében köttetett, hogy Ungvár európai városként fejlődhessen a jövőben. Elhangzott: együttműködésük célja elősegíteni a megyeszékhely fejlődését, javítani lakóinak életminőségén, hozzájárulni jólétükhöz és a további gazdasági fejlődéshez, megőrizni a nemzetiségek közötti egyetértés szellemét, illetve tovább mélyíteni kapcsolataikat. Mindkét fél számára fontos megóvni a város magyar ajkú lakosságának kulturális örökségét és hagyományait, továbbá biztosítani a polgárok alkotmányos jogainak betartását – tették hozzá.

A megállapodás Volodimir Csubirko polgármesterré választása esetére a felek együttműködését és kölcsönös támogatását irányozza elő. A szerződés aláírása pillanatában lépett hatályba, s választási győzelme esetén Volodimir Csubirko polgármesteri megbízatásának lejártáig marad érvényben, ellenkező esetben a választási folyamat végéig.

(Karpatszkij Objektiv/szcs)