„Tisztogatást” jósolnak a BPP soraiban

2015. október 26., 14:32

A Petro Porosenko Blokkja (BPP) Szolidaritás pártban nem zárják ki, hogy a helyhatósági választások eredményei alapján pártszervezeteket oszlassanak fel, illetve menesszenek állami tisztségükből néhány általuk delegált vezetőt. A Dzerkalo Tizsnya hetilap internetes változata szerint mindezt Jurij Lucenko, a BPP parlamenti frakcióvezetője közölte a 112. Ukrajna tévécsatorna műsorában.

„Az elnök a pártvezetéssel találkozva már szólt az összegzés és a sorok megtisztításának szükségességéről. Nem zárjuk ki sem azt, hogy lemondanak delegáltjaink az állami struktúrákban, sem azt, hogy egész szervezeteket oszlatunk fel, melyek lejáratták a pártot” – jelezte a frakcióvezető.

Az előzetes választási eredményeket kommentálva Lucenko rámutatott a helyi pártszervezetek által a választási kampány során elkövetett hibákra és mulasztásokra.

„Nem készülünk ünnepelni, mivel egy sor durva hiba történt – szervezési és személyi egyaránt – Harkiv megyében. Tapasztaljuk az elégtelen munka következményét Dnyipropetrovszkban, s meglátjuk, milyenek lesznek az eredmények más megyékben” – tette hozzá a politikus.

A Dzerkalo Tizsnya emlékeztet, hogy az exit poll adatok szerint Olekszandr Davtjan, a BPP harkivi polgármesterjelöltje a szavazatok 4,5 százalékát szerezte meg. Makszim Kurjacsij, aki Dnyipropetrovszkban volt az elnök pártjának jelöltje, a voksok nem egészen 6 százalékát kapta.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy Volodimir Arjev, a BPP parlamenti képviselője megerősítette: néhány nappal a választások előtt visszahívták a pártnak a Kijev megyei önkormányzati választásokon indított, a sajtó által megvádolt jelöltjét.

„A választások után komoly tisztogatás lesz a helyi szervezetekben. Fejek fognak hullani” – tette hozzá a politikus a Facebookon.

(zn.ua/Kárpátalja)